Werkplekleren

Zoek je ondersteuning in de zoektocht naar een haalbare job rekening houdend met jouw medische geschiedenis of arbeidsbeperking?
Ben je na een ziekte terug klaar om aan de slag te gaan en weet je niet goed wat de arbeidsmarkt te bieden heeft?
Loop je met vragen rond zoals ‘Hoe breng ik mijn arbeidsbeperking ter sprake aan een werkgever?’ ‘Welke jobs passen bij mij?’ ‘Hoe solliciteer ik succesvol?’
Leer je graag al doende de job kennen?  

Divergent, een gespecialiseerd opleidings- en begeleidingscentrum (GOB), kan je hierbij helpen. De jobcoaches van Divergent begeleiden je als je (terug) aan de slag wilt, maken je wegwijs in de arbeidsmarkt en brengen je in contact met werkgevers.

Dit wordt medegefinancierd door het ESF, de Europese Unie en de Vlaamse Overheid.

       


Wat is werkplekleren?

Wat is werkplekleren? Onze arbeidsconsulenten Tine en Ingmar leggen je het uit in deze video.

Voor wie?

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen terecht bij Divergent voor werkplekleren. Divergent heeft expertise in de impact van onder andere volgende functionele beperkingen op werk.

Autisme
Autisme spectrum stoornis (ASS) is een informatieverwerkingsstoornis, die zich uit in gedragskenmerken die duiden op een blijvende kwetsbaarheid op vlak van: sociale interactie, (non)verbale communicatie en de flexibiliteit in denken & handelen. Autisme kent heel veel verschillende uitingsvormen en iedere persoon is uniek. Vaak voorkomende troeven van werknemers met autisme zijn: oog voor detail, analytisch denken, eerlijkheid, loyaliteit en technisch inzicht.

Niet-aangeboren hersenletsel (NAH)
Een Niet Aangeboren Hersenletsel is een traumatisch of een niet-traumatisch hersenletsel dat je hebt opgelopen tijdens je leven. De gevolgen van een NAH zijn bij iedere persoon anders. Heel wat gevolgen zijn bovendien niet uiterlijk waarneembaar en dit bemoeilijkt het (h)erkennen ervan.

Chronische pijn
Chronische pijnklachten hebben vaak grote gevolgen op sociaal vlak en werkvlak. Men spreekt over chronische pijn wanneer dit een complexe pijn is die langer dan 3 maanden aanhoudt. Klachten zijn heel uiteenlopend en de oorzaak is niet altijd duidelijk.

Rug- en nekklachten
Rug- en/of nekklachten kunnen heel plots optreden of kunnen reeds gedurende een langere periode sluimerend aanwezig zijn in je lichaam. Men wordt vaak op andere plaatsen in het lichaam klachten gewaar die na onderzoek vanuit de rug of nek blijken te komen (zoals oa. gevoelsstoornissen, uitstralingspijn in de armen of benen).

Burn-out
Bij burn-out is er sprake van fysieke en mentale uitputting door langdurige overmatige stress. Stress ontstaat wanneer de belasting groter is dan je aankan. Wanneer dit lang aanhoudt en je neemt weinig momenten van rust of herstel – je blijft als het ware doorgaan ondanks de spanningsklachten – dan kan het functioneren ernstig aangetast worden. Symptomen zijn extreme vermoeidheid, een gebrek aan zelfvertrouwen, een gevoel van onbekwaamheid en angst kunnen optreden.


Wat mag je verwachten?

Samen met jou ontwikkelen we een traject op basis van jouw eigen talenten, noden en verwachtingen. Je krijgt je eigen coach die je tijdens jouw traject naar werk ondersteunt, begeleidt en soms ook uitdaagt. Jullie doel? Een haalbare, duurzame job waarin jij je gelukkig voelt. Ook tijdens de beginperiode van je nieuwe job, kan je op onze ondersteuning rekenen.


Hoe werken we?

Tijdens jouw traject zetten we volop in op de methodiek ‘leren op de werkvloer’, oftewel werkplekleren. Weg van de schoolbanken, een job onder de knie krijgen. Een echte werkvloer waar je de kans krijgt om competenties te ontwikkelen en werkervaring op te doen. Het is dé uitgelezen kans om te ontdekken of een job bij jou past.

Jouw coach heeft ervaring met verschillende functies en sectoren. Hij/Zij helpt je bij jouw zoektocht naar een job én ook op de werkvloer. Bots je ergens tegen aan? Dan zoeken we samen naar constructieve en praktische oplossingen!

Verhalen uit de praktijk

‘In mijn eentje was het me nooit gelukt om een stageplaats te vinden. Divergent kan werkgevers overtuigen om je een kans te geven. De jobcoach ging ook mee naar het eerste gesprek. Die betrokkenheid en persoonlijke aanpak, dat was echt wat ik nodig had. ‘ – Wendy

-> Ontdek het verhaal van Wendy

-> Leren op de werkvloer, oftewel werkplekleren

-> Ontdek meer verhalen van cliënten en werkgevers


Hoe kom je bij ons terecht?

Dit verloopt via jouw begeleider van VDAB of GTB. Je kan via hen een begeleidingstraject aanvragen en zij brengen jou in contact met een GOB. Heb je nog vragen, dan kan je ons altijd bereiken via  09 331 03 31 of info@divergent.be of kijk waar je ons kan vinden