Werkplekleren

Zoek je ondersteuning in de zoektocht naar een haalbare job rekening houdend met jouw medische geschiedenis of arbeidsbeperking?
Ben je na een ziekte terug klaar om aan de slag te gaan en weet je niet goed wat de arbeidsmarkt te bieden heeft?
Loop je met vragen rond zoals ‘Hoe breng ik mijn arbeidsbeperking ter sprake aan een werkgever?’ ‘Welke jobs passen bij mij?’ ‘Hoe solliciteer ik succesvol?’
Leer je graag al doende de job kennen?  

Divergent, een gespecialiseerd opleidings- en begeleidingscentrum (GOB), kan je hierbij helpen. De jobcoaches van Divergent begeleiden je als je (terug) aan de slag wilt, maken je wegwijs in de arbeidsmarkt en brengen je in contact met werkgevers.

Dit wordt medegefinancierd door het ESF, de Europese Unie en de Vlaamse Overheid.

       


Wat is werkplekleren?

Wat is werkplekleren? Onze arbeidsconsulenten Tine en Ingmar leggen je het uit in deze video.

Wat mag je verwachten?

Samen met jou ontwikkelen we een traject op basis van jouw eigen talenten, noden en verwachtingen. Je krijgt je eigen coach die je tijdens jouw traject naar werk ondersteunt, begeleidt en soms ook uitdaagt. Jullie doel? Een haalbare, duurzame job waarin jij je gelukkig voelt. Ook tijdens de beginperiode van je nieuwe job, kan je op onze ondersteuning rekenen.


Hoe werken we?

Tijdens jouw traject zetten we volop in op de methodiek ‘leren op de werkvloer’, oftewel werkplekleren. Weg van de schoolbanken, een job onder de knie krijgen. Een echte werkvloer waar je de kans krijgt om competenties te ontwikkelen en werkervaring op te doen. Het is dé uitgelezen kans om te ontdekken of een job bij jou past.

Jouw coach heeft ervaring met verschillende functies en sectoren. Hij/Zij helpt je bij jouw zoektocht naar een job én ook op de werkvloer. Bots je ergens tegen aan? Dan zoeken we samen naar constructieve en praktische oplossingen!

Verhalen uit de praktijk

‘In mijn eentje was het me nooit gelukt om een stageplaats te vinden. Divergent kan werkgevers overtuigen om je een kans te geven. De jobcoach ging ook mee naar het eerste gesprek. Die betrokkenheid en persoonlijke aanpak, dat was echt wat ik nodig had. ‘ – Wendy

-> Ontdek het verhaal van Wendy

-> Leren op de werkvloer, oftewel werkplekleren

-> Ontdek meer verhalen van cliënten en werkgevers


Hoe kom je bij ons terecht?

Dit verloopt via jouw begeleider van VDAB of GTB. Je kan via hen een begeleidingstraject aanvragen en zij brengen jou in contact met een GOB. Heb je nog vragen, dan kan je ons altijd bereiken via  09 331 03 31 of info@divergent.be of kijk waar je ons kan vinden