HOA, Hoogopgeleid en anderstalig

Anderstalig, hoogopgeleid en zoek je naar ondersteuning in je zoektocht naar een haalbare job rekening houdend met jouw opleidingsniveau?
Loop je met vragen rond zoals ‘Hoe ziet de Vlaamse arbeidsmarkt eruit?’, ‘Welke jobs passen bij mij?’, ‘Hoe solliciteer ik succesvol?’, ‘Hoe begin ik aan netwerken en kan LinkedIn mij hierbij helpen?’ of ‘Leer je graag al doende de job kennen?’  

Divergent kan je hierbij helpen. De jobcoaches van Divergent begeleiden je als je (terug) aan de slag wilt, maken je wegwijs in de arbeidsmarkt en brengen je in contact met werkgevers.


Voor wie?

Hogeropgeleide anderstaligen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen terecht bij Divergent voor begeleiding in hun zoektocht naar een duurzame tewerkstelling. Wij gaan samen met jou op zoek naar een job binnen jouw opleidingsniveau.
Iedereen die aan onderstaande voorwaarde voldoet, kan beroep doen op onze begeleiding:

  • Hoger opgeleide anderstalige niet-werkende werkzoekenden
  • Een huidige of vorige niet-Belgische nationaliteit
  • Duidelijk en realistisch jobdoelwit
  • Voldoende kennis van de contacttaal nodig voor hun jobdoelwit
  • Minimaal dien je een diploma HBO5 behaalt te hebben in binnen- of buitenland.
    Het is niet belangrijk of jouw diploma reeds in België werd erkend.

Wat mag je verwachten?

Samen met jou ontwikkelen we een traject op basis van jouw eigen talenten, noden en verwachtingen. Je krijgt je eigen coach die je tijdens jouw traject naar werk ondersteunt, begeleidt en soms ook uitdaagt. Jullie doel? Een haalbare, duurzame job waarin jij je gelukkig voelt. Ook tijdens de beginperiode van je nieuwe job, kan je op onze ondersteuning rekenen.

Hoe werken we?

Tijdens jouw traject zetten we volop in op individuele gesprekken en een aantal workshops om je wegwijs te maken in je eigen competenties, kwaliteiten, de arbeidsmarkt,…

Samen met jou gaan we inzetten op het bezoeken van jobbeurzen, inoefenen van sollicitatiegesprekken en het ontmoeten van werkgevers om een haalbare en duurzame job te realiseren.

Ook de methodiek ‘leren op de werkvloer’, oftewel werkplekleren kan ook aan bod komen. Weg van de schoolbanken, een job onder de knie krijgen. Een echte werkvloer waar je de kans krijgt om competenties te ontwikkelen en werkervaring op te doen. Het is dé uitgelezen kans om te ontdekken of een job bij jou past.

Jouw coach heeft ervaring met verschillende functies en sectoren. Hij/Zij helpt je bij jouw zoektocht naar een job én ook op de werkvloer. Bots je ergens tegen aan? Dan zoeken we samen naar constructieve en praktische oplossingen! Zo behoort taalcoaching op de werkvloer tot één van onze methodieken om jou te laten slagen in je nieuwe job.


Hoe kom je bij ons terecht?

Dit verloopt via jouw begeleider van VDAB. Je kan via hen een begeleidingstraject HOA aanvragen en zij brengen jou in contact met de passende begeleidingspartner. Heb je nog vragen, dan kan je ons altijd bereiken via  09 331 03 31 of info@divergent.be of kijk waar je ons kan vinden