Deze corona-tijd is een uitdagende tijd voor velen. Maar misschien geeft het je ook even de tijd om stil te staan, om na te denken over je loopbaan. Onze loopbaancoaches staan voor je klaar!
Interessant om te weten: als je tijdelijk economisch werkloos bent, heb je ook recht op
VDAB loopbaancheques.


Loopbaanbegeleiding

→ Ons loopbaancentrum
Voor wie?
Onze loopbaanbegeleiders
Onze aanpak van loopbaanbegeleiding
Waar?
Contact

Ons loopbaancentrum

Divergent is een loopbaancentrum erkend door VDAB en werkt onder de koepel van ‘Inzicht’.
Divergent is het enige loopbaancentrum dat gelinkt is aan een Vlaamse Universiteit en draagt evidence based werken hoog in het vaandel.

Je kan loopbaanbegeleiding volgen via de VDAB-loopbaancheques, indien je minstens 7 jaar (of 84 maanden) werkervaring hebt. Om de 6 jaar kan je 2 loopbaancheques aankopen. Per loopbaancheque betaal je 40 euro. De eerste loopbaancheque geeft je recht op 4 uur begeleiding. De tweede loopbaancheque geeft je recht op 3 uur begeleiding.

Prijs en de voorwaarden van loopbaancheques.

Kom je niet in aanmerking komen voor loopbaancheques, kan je bij ons loopbaanbegeleiding volgen tegen betaling.


Voor wie?

Met elke loopbaanvraag kan je bij Divergent terecht. Zelfs wanneer je nog niet helemaal kan benoemen wat er juist ‘knelt’ in je professioneel leven. Zoals onze merknaam ook zegt, is ‘inzicht’ een belangrijk doel van loopbaanbegeleiding.

Er komen mensen met verschillende loopbaanvragen en profielen naar ons. Afhankelijk van jouw profiel en jouw loopbaanvraag, krijg jij een loopbaancoach op jouw maat toegewezen voor een kennismakingsgesprek. Een team van gespecialiseerde en ervaren loopbaancoaches staat voor je klaar, elk met zijn/haar expertise en ervaring.


Onze loopbaanbegeleiders


Onze aanpak van loopbaanbegeleiding

Divergent werkt op maat van de cliënt. Elke loopbaanbegeleiding is anders en wordt voortdurend afgestemd met de cliënt. Geen keurslijf, geen vast traject. We helpen je groeien en zetten je mee op weg naar een nieuwe wending in je loopbaan. Het doel van loopbaanbegeleiding is meer energie en arbeidsvreugde.

Getuigenissen van klanten

‘Als vast benoemde leerkracht zat ik in een gouden kooi. Sinds de loopbaanbegeleiding lijkt het alsof er een blinddoek wegviel. Alsof het hele universum plots meewerkt nu ik eindelijk begrepen heb welk pad voor mij het juiste is.’  Lees het volledige verhaal …

‘Na een zwaar verkeersongeval werkt Ruben sinds begin dit jaar 2 halve dagen per week als redacteur aan de blogs van de website van een scholengroep.  Hij doet dat goed en met goesting. Samen met loopbaanbegeleider Sven leerde hij zijn grenzen te stellen.’ Lees het volledige verhaal …

De 37-jarige Simon leidt al 10 jaar samen met zijn vader en zus een KMO in de bouwsector in het Meetjesland. Toen hij destijds bij het bedrijf aansloot, deed hij dat vooral om zijn familie bij te staan. Toen z’n vader onlangs aankondigde dat hij een stap opzij ging zetten, kwam bij Simon de vraag naar boven: ‘Wat zijn mijn eìgen passies? En welke keuze maak ik nu best?’ Lees het volledige verhaal …

‘Ik werk enorm graag met kinderen, maar door rugproblemen kon ik de job fysiek niet meer aan. Op aanraden van mijn dokter startte ik met loopbaanbegeleiding. Mijn coach bekeek samen met mij de mogelijkheden tot omscholing en loodste mij achteraf door verschillende sollicitaties.’ – Marc (48)

‘Nog eens hartelijk bedankt voor alles. De begeleiding heeft me energie, hoop en vertrouwen gegeven om systematisch en actief werk te zoeken, dankzij de “inzichten” die ik heb gekregen over de richting waarin ik het best zoek.’ – Nathalie (28)

‘Het was alsof een blinddoek van voor mijn ogen wegviel. Ik heb dankzij mijn loopbaanbegeleider Vibeke ingezien dat ik mijn passie en talent kon combineren en ik heb de moed gevonden om uit mijn comfortzone te treden: ik ben als zelfstandige gestart.’ – Sofie (33)


Waar?

Je kan loopbaanbegeleiding bij Divergent volgen op volgende locaties:

  • Gent: Begijnhoflaan 464, 9000 Gent (in het kantoor van Divergent)
  • Gentbrugge: Kerkstraat 108
  • Lievegem: Nijverheidstraat 82
  • Melle: Brusselsesteenweg 263
  • Sint-Niklaas: Noordlaan 4 (in het competentiecentrum van VDAB)
  • Eeklo: Zuidmoerstraat 136/6 (in het Sociaal Huis)
  • Oudenaarde: Koestraat 80 (in het competentiecentrum van VDAB)

Contact

Line Windey
tel: 09 331 03 28