Wereldkankerdag: Nadine ging terug aan het werk met ondersteuning van haar Rentree-coach

Kanker zet je wereld op zijn kop. Met deze getuigenis uit het Rentree-project willen we lotgenoten inspireren. Hieronder volgt een verhaal van een vechter.  

Hoe heb je de diagnose beleefd en hoe reageerde je werkomgeving?

De diagnose kwam geheel onverwacht, ik voelde me kerngezond. Mijn collega’s en directie zijn me de hele periode  blijven steunen met kaartjes, berichten, telefoontjes, bezoekjes, bloemen. Dit betekende heel veel voor mij in deze erg onzekere, machteloze periode van ondergaan. Ik voelde steun, respect en had het gevoel dat zij mij niet vergaten, ook al duurde het hele proces anderhalf jaar lang. Ik ben hen daarvoor heel dankbaar, dit vergeet ik nooit.

Hoe zag de Rentree-coaching eruit voor jou?

De eerste drie maanden ben ik parttime opnieuw aan de slag gegaan. Mijn Rentree-coach legde het contact met mijn werkgever om de mogelijkheid van een extra premie te bespreken. Hierdoor kon ik om de 14 dagen één lesavond minder werken, wat hartelijk welkom is.

Wat vond je de meerwaarde van deze coaching?

Zonder de Rentree-coaching had ik deze mogelijkheid om geleidelijk aan het werk te gaan nooit leren kennen. Het gebruik van deze premie werd ook voor het eerst toegepast in onze school.

Wat kan je lotgenoten adviseren?

Vraag om hulp bij Rentree. De terugkeer naar het werk vraagt heel veel inspanning. Ik voelde mij onzeker over mijn fysiek vermogen. Wanneer je je laat begeleiden, krijg je kansen waar je zelf nooit zou zijn achter gekomen. Ook het contact dat je coach met jouw directie voert, bezorgt jezelf minder stress. Je wil aan het werk, maar je weet dat je er eigenlijk nog niet klaar voor bent om van in het begin volledig weer mee te draaien.

Dit wil ik zeker nog vertellen ….

Jullie waren de steun die ik nodig had om de herstart naar het normale werkleven met een goed georganiseerd plan geleidelijk aan te doen. In april zal ik opnieuw één jaar aan het werk zijn. Het was niet evident, het is me echter wel gelukt, ik ben daar gelukkig om.

Bij ‘Rentree’ denk ik aan deze drie woorden:  bemiddelaar – vertrouwen – professioneel

Voor meer informatie over onze dienst: https://divergent.be/werkzoekende/rentree/