Hoogsensitiveit als talent

Plichtsbewust, creatief, teamgericht … Hoogsensitieve mensen zijn de ideale werknemers. Zolang hun werkomgeving op hun noden is afgestemd, tenminste.


LEES MEER

Violet wist met steun van Tine haar talenten te verzilveren

Ze studeerde magna cum laude af als bio-ingenieur en schreef een doctoraat over de impact van afvalbeheer op de waterkwaliteit – een hot item. Toch lag de weg naar een betaalde job niet zomaar open voor Violet. Arbeidsconsulente Tine gaf haar een duwtje in de rug.


LEES MEER

Aanbod Divergent Academy voorjaar 2022 nu beschikbaar

Divergent lanceert 3 interactieve workshops waarin dieper wordt ingegaan op hoe je de motivatie en het welzijn van medewerkers kan versterken.


LEES MEER

Naar meer werkbaar werk via de werkbaarheidscheque van de Vlaamse Overheid 

Wist je dat Divergent (Universiteit Gent) erkend dienstverlener is om met de werkbaarheidscheques aan de slag te gaan?
De werkbaarheidscheques zijn een mooie financiële ruggensteun van de Vlaamse Overheid, geen overbodige luxe in deze uitdagende Coronatijden.


LEES MEER

‘Divergent is altijd in mij blijven geloven’

Tot voor een paar jaar kwam Günter alleen in aanmerking voor uitvoerend administratief werk met weinig verantwoordelijkheid. Even was er zelfs sprake van een Maatwerkbedrijf. Maar zijn buikgevoel zei hem dat hij meer aankon. ‘Gelukkig is Divergent altijd in mij blijven geloven.’


LEES MEER

Autisme en IT: a match?

De IT-wereld is op zoek naar mensen die nauwkeurig zijn, gestructureerd werken en oog hebben voor details. Mensen met autisme vinden het soms moeilijk om de juiste job te vinden. Divergent matcht de twee partijen.


LEES MEER

Azahar kan nu haar kennis én haar ervaring als anderstalige inzetten

‘Hoezeer mijn profiel ook aansloot op de vacatures, er waren altijd kandidaten die beter waren’, vertelt Azahar Torres (35). De Spaanse pedagoge verloor gelukkig de moed niet. Via een stage voor hoogopgeleide anderstaligen (hoa) kon ze uiteindelijk toch bewijzen wat ze in haar mars heeft.


LEES MEER

Autismevriendelijk solliciteren bij Stad Gent

Hoe stem je je selectieprocedure, en dan vooral het sollicitatiegesprek, beter af op mensen met autisme? Met die vraag klopte Stad Gent aan bij Divergent.


LEES MEER

VIVO Onbeperkt talent

Wij nodigen u graag uit op het event van VIVO ‘onbeperkt talent’ op 7 oktober waar DIVERGENT ook actief aan meewerkt. Heeft u ook moeite om uw vacatures ingevuld te krijgen? Dan is dit een uitgelezen moment om in contact te komen met mensen met bijzondere talenten of om alvast tot nieuwe inzichten te komen hoe u medewerkers kan aantrekken en bij u houden. Uiteraard krijgt u er ook informatie over financiële tewerkstellingsmaatregelen.


LEES MEER

De wereld van collega Cindy

Om 07u30 gaat de wekker, tijd voor een nieuwe werkdag! Terwijl ik het nieuws kijk, geniet ik van een goed gevulde kom met yoghurt, muesli en fruit. Nog even opfrissen en we zijn klaar om er in te vliegen!


LEES MEER

Versterk de leider in jou

It’s lonely at the top: als manager of directeur moet je vaak problemen oplossen op je eentje, en soms ga je twijfelen aan de juiste aanpak. In ons leiderschapstraject geven we je niet alleen de theorie rond leiderschap mee, je oefent ook met echte praktijkvoorbeelden. Bovendien krijg je de kans alles te bespreken met collega-leidinggevenden.


LEES MEER

Diversity@work

De start van een nieuw schooljaar luidt ook een nieuwe fase in van het ESF project Diversity@Work.


LEES MEER

Via een IBO-plus kon Lorenzo (28) zijn talenten tonen

Met zijn bachelordiploma dierenverzorging op zak dacht Lorenzo snel een job te vinden. Dat viel behoorlijk tegen. Door zijn autisme verlopen de sollicitatiegesprekken wat stroef. Samen wisten Lorenzo’s moeder en arbeidsconsulente Vibeke de werkgevers te overtuigen hem toch een kans te geven.


LEES MEER

Teamveerkracht: samen sterk

Nu we met zijn allen vaak van huis uit werken, staat de teamsfeer meer dan ooit onder druk. Aan de hand van vier sessies rond teamveerkracht versterkt Divergent de verbinding tussen de collega’s.  


LEES MEER

‘Mission impossible’ lukte toch: Michiel werd begeleider op een zorgboerderij

Een leuke job vinden die een mooi evenwicht biedt tussen werk en privé en die je kunt uitoefenen in de buitenlucht. Het leek een mission impossible, maar met een duwtje in de rug van arbeidsconsulente Debbie vond Michiel toch zijn droomjob: begeleider op de Gooikenshoeve.


LEES MEER

Begrip en flexibiliteit: dé sleutelwoorden bij cvs of fibromyalgie

Aandoeningen als het chronischevermoeidheidssyndroom (cvs) en fibromyalgie mogen dan ‘onzichtbaar’ zijn, ze hebben wel een grote impact op je privé- zowel als op je beroepsleven. Toch is een job haalbaar – met een flinke dosis begrip en flexibiliteit van je werkgever, zegt arbeidsconsulente Tine Van de velde.


LEES MEER

Door zelfinzicht vond Jasmine haar motivatie terug

Na haar doctoraat in de biotechnologie, waarbij ze onderzoek mocht voeren naar biomolecules, nam Jasmine* een job aan als informatica-analyste. Was dat wel een job die bij haar paste, vroeg ze zich af. Divergent hielp haar meer inzicht te krijgen in zichzelf, en zo haar drive terug te vinden.


LEES MEER

De wereld van collega Tine

Maandagochtend 7u. De wekker (in de vorm van een luide 4-jarige Lou en een slaperige 6-jarige Flo) gaat. We schieten uit de startblokken. Kleren van de kinderen aandoen, bedjes opmaken, tafel dekken, douchen, samen ontbijten, tanden poetsen en de deur uit.


LEES MEER

Alleenstaande moeder Lindsay (32) vond haar werklust terug

Van gedemotiveerde werkzoekende naar gedreven werknemer. Met een duwtje in de rug van Divergent maakte Lindsay een ommekeer van 180 graden.


LEES MEER

‘Antoon sneed onderwerpen aan waar hij nooit eerder over sprak’

Hoe begeleid je in tijden van lockdown een 61-jarige ambachtsman met een afkeer voor computers? Wandelcoaching bleek de ideale oplossing.


LEES MEER

Weer werken na kanker: het lukte Katja met de hulp van Rentree

Ik ben nog maar voor 80% de Katja van vroeger. Dat merkte Katja Veraert (44) vooral toen ze, na een zware kankerbehandeling, terug aan de slag ging. Rentree-coach Ingmar hielp haar bij het hervatten van haar werk.


LEES MEER

Hoe een beleid opzetten om medewerkers vlot te re-integreren?

Organisaties worden steeds meer geconfronteerd met medewerkers die langdurig afwezig zijn.


LEES MEER

De wereld van collega Lies

Maandagmorgen 7u45, de wekker gaat. Corona heeft toch één voordeel denk ik bij mezelf: net wat meer nachtrust.
Februari is niet enkel alcoholvrij maar ook mijn "gezonde maand". Op maandagochtend mag ik de weegschaal op om het resultaat te zien. Vandaag is dat - 1kg, instant motivatie om de week te beginnen!


LEES MEER

Ondanks zijn rugproblemen vond Geert (46) zijn ideale job

Een stage doen zonder zicht op een vacature kan lonend zijn. Dat bewijst het verhaal van Geert Van de Walle, een meubelmaker die dankzij zo’n stage medewerker werd bij de technische dienst van Assenede.


LEES MEER

Wereldkankerdag: Nadine ging terug aan het werk met ondersteuning van haar Rentree-coach

Kanker zet je wereld op zijn kop. Met deze getuigenis uit het Rentree-project willen we lotgenoten inspireren. Hieronder volgt een sterk verhaal van een vechter.


LEES MEER

Ons opiniestuk in De Standaard (2/02): Zet meer in op coaches om langdurig zieken aan werk te helpen

De re-integratietrajecten voor langdurig zieken werken onvoldoende. Zowel zij als hun werkgevers kunnen ook een beroep doen op coaches, maar die mogelijkheid is te weinig bekend.


LEES MEER

Blijven of een nieuwe job zoeken? Ellen koos voor het eerste

Blijf ik waar ik nu werk, of ga ik op zoek naar een nieuwe baan? Dat was de vraag waar Ellen* mee worstelde. Ze haalde te weinig voldoening uit haar job als logistieke medewerker – iets wat haar frustreerde. Tegelijk was ze niet zeker of een nieuwe baan wel de juiste oplossing was. En dus ging ze aankloppen bij Divergent.


LEES MEER

Said is doof en werd de ‘beste magazijnier ooit’ van Atom

Een jaar geleden trad Said in dienst bij Atom als magazijnier. Omdat Said doof is, krijgt zijn werkgever een aanzienlijke financiële tegemoetkoming. Maar dat is niet de belangrijkste reden waarom Tom Vanneste zo tevreden is met zijn werknemer: ‘De inzet en toewijding van Said, die vind je maar zelden meer bij werknemers vandaag.’


LEES MEER

Sara (doctorandus): ‘Ik heb ontdekt waar mijn ware passie ligt’

Doctoreren leek Sara, 26 en apotheker van opleiding, op het lijf geschreven. Maar tegen alle verwachtingen in haalde ze er minder voldoening uit dan gedacht. Bij Divergent leerde ze ontdekken waar haar ware passie ligt: communiceren en doceren over haar vakgebied.  


LEES MEER

Aanwerven van medewerkers met een arbeidsbeperking: een praktijkverhaal

Binnen het aanbod van Poolstok bundelen emino, Compaan en Divergent hun krachten en hun expertise in het kader van de ondersteuning van personen met een arbeidshandicap.


LEES MEER

Werken na een kankerbehandeling, hoe doe je dat?

Het werk hervatten tijdens of na een kankerbehandeling is een grote mijlpaal voor patiënten  Na een periode van langdurige afwezigheid en intens bezig zijn met herstel, is het voor velen zo belangrijk om terug een actieve rol in de maatschappij op te nemen


LEES MEER

Charles (56): Ondanks mijn leeftijd en mijn hartschade vond ik een job die ik heel graag doe

Als vrachtwagenchauffeur voelde Charles zich steeds minder in zijn sas. Na zijn hartaanval kreeg hij ook van zijn dokter het advies een andere job te zoeken. Niet evident als je maar deeltijds kunt werken, je gezondheid niet optimaal is en je 58 jaar op de teller hebt staan. Divergent vond voor hem toch de geknipte job: kinderen van en naar school brengen met de bus.


LEES MEER

Gianno (23, met autisme) is uitgegroeid tot een van onze betrouwbaarste medewerkers

Omdat Gianno (23) autisme heeft, was het niet evident voor hem een geschikte job te vinden. Op vraag van Divergent gaf Marije van Neck, supermarktmanager bij AH in Beveren, hem een kans om aan de slag te gaan in het warenhuis. Hij bloeide er open tot een betrouwbare medewerker die de klanten met plezier helpt en collega’s opleidt.


LEES MEER

Divergent versterkt digitale vaardigheden van werkzoekenden

Solliciteren in 2020 vraagt een digitale inspanning. Sinds de start van de Corona pandemie werd online solliciteren echter de norm.


LEES MEER

Bert: Ik snap nu beter wat me stress geeft

In de academische wereld voelt Bert* (37) zich als een vis in het water. Alleen: de lat ligt steeds hoger, en ook de druk om telkens weer op zoek te moeten gaan naar een nieuw project viel hem steeds zwaarder. Loopbaanbegeleiding bij Divergent hielp hem helder te zien in zijn situatie.


LEES MEER

Interview met Divergent Project Managers over ‘Open Hiring’ in ZigZagHR

In het juni-nummer van ZigZagHR verscheen een interview met Sophie en Birgit.


LEES MEER

Gemeente en OCMW Wetteren

Sinds 2018 zijn beide organisaties gefusioneerd en wenste de organisatie om een zorgzaam personeelsbeleid verder uit te bouwen en te ontwikkelen en in te zetten op een re-integratiebeleid. Dit is dan ook de reden waarom Divergent met Gemeente en OCMW Wetteren in contact kwam.


LEES MEER

EntityOne

EntityOne is een digitale Drupal studio en ondersteunt organisaties met strategisch webdesign, technische webontwikkeling en duurzame support in het flexibele Drupal CMS.


LEES MEER

ILVO

ILVO staat voor het ‘Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek en is een internationaal bekend, wetenschappelijk instituut van de Vlaamse overheid. Deze organisatie verricht multidisciplinair, baanbrekend en onafhankelijk onderzoek gericht op duurzame landbouw en visserij in economisch, ecologisch en maatschappelijk perspectief.


LEES MEER

Topcoach Lien

Door de individuele coaching versterk ik mensen in hun competenties, zodat ze hun loopbaan op (lange) termijn zelf in handen kunnen nemen.


LEES MEER

Twee medewerkers met kanker in mijn bedrijf

In minder dan één jaar tijd werden we bij Pilz tweemaal geconfronteerd met medewerkers die de diagnose kanker kregen. Dit was een zware klap, in de eerste plaats voor de betrokken medewerker, maar ook voor het team en de organisatie.


LEES MEER

Leren op de werkvloer, oftewel werkplekleren

Een echte werkvloer waar iemand de kans krijgt om competenties te ontwikkelen en werkervaring te verwerven.


LEES MEER

Het magazijn van het UZ is een ideale werkomgeving met veel structuur en weinig prikkels

In het Universitair Ziekenhuis van Gent werken 6000 personeelsleden en komen elke dag zo’n 3000 patiënten. Al deze mensen worden vanuit een groot ondergronds magazijn voorzien van materiaal.


LEES MEER

Na een zwaar ongeval kan Johan geen dierenarts meer worden

Johan zit in zijn laatste jaar dierengeneeskunde wanneer hij met een zware klap onder een tram terechtkomt. Zijn leven hangt maandenlang aan een zijden draadje. Hij herstelt, maar een deel van zijn geheugen en concentratievermogen komt niet meer terug.


LEES MEER

Wendy werkt zich op van poetsvrouw tot administratieve kracht

In een vorig leven werkte Wendy als poetshulp en verzorgende. Door een misvorming aan haar voet, moest ze op zoek naar zittend werk. Niet evident, zonder een hoger diploma. Ze klopte aan bij Divergent. Wisten zij hoe ze haar rentree kon maken op de arbeidsmarkt?


LEES MEER

Kurt gaat elke dag de strijd aan tegen de pijn – UGent

Hij straalt nog steeds als hij over zijn oude job praat. Meer dan 23 jaar werkte Kurt voor Bekaert in Aalter. Bij de laatste reorganisatie stond zijn naam op de lijst. Een goede technieker vindt gemakkelijk ander werk, maar niet als hij met chronische pijn kampt.


LEES MEER

Tessa is doof maar gaat vlot in gesprek met alle klanten en collega’s bij Colruyt

De 23-jarige Tessa is een pionier bij Colruyt. Ze is het eerste, dove meisje dat in een winkel staat. Niet als rekkenvuller of achter de schermen, maar in een prominente rol aan de kassa en tussen de klanten.


LEES MEER

Terug aan het werk met een hersenletsel – Filip en CM

Na een ernstig sportongeval, is Filip Ruys genoodzaakt om te stoppen als bouwkundig projectleider. Zijn hoofd duizelt.


LEES MEER

Ruben: Ik wil blijven werken, zo goed als mogelijk

De vraag van Ruben was meteen heel concreet, help me alsjeblieft om mijn deeltijdse tewerkstelling (20%) te behouden. Hij dacht dat z’n contract op het einde van dit schooljaar zou worden stopgezet.


LEES MEER

Lien: Ineens werd het me duidelijk

Toen ik meer dan tien jaar geleden als leerkracht lager onderwijs startte, had ik al een moeilijk traject achter de rug. Op 18-jarige leeftijd ontwikkelde ik een ernstige angst- en paniekstoornis die me in contact bracht met psychiaters, psychologen, dokters en osteopaten.


LEES MEER

Erich: one of the boys bij de gemeente Aalter

Erich is doof maar dankzij de gebarentaal van enkele collega’s ontpopt hij zich tot betrouwbare en enthousiaste medewerker. Wanneer de middagpauze erop zit krioelt het in het gemeentelijk magazijn.


LEES MEER

Preventief aan de slag tegen stress (WZC Sint-Vincentius Deinze)

Divergent begeleidde in 2019 vier pilootprojecten rond de primaire preventie van stress en burn-out. We werden door de Nationale Arbeidsraad (NAR) aangesteld om vier werkgevers te begeleiden.


LEES MEER

Al schrijvend ontdekt Simon zijn passie

De 37-jarige Simon leidt al 10 jaar samen met zijn vader en zus een KMO in de bouwsector in het Meetjesland. Toen hij destijds bij het bedrijf aansloot, wilde hij met zijn kennis en capaciteiten vooral zijn familie bijstaan.


LEES MEER

U bent werkgever of werknemer en wil op de hoogte blijven van onze succesverhalen en activiteiten?
Schrijf je dan nu in op onze nieuwsbrief.