Sara (doctorandus): ‘Ik heb ontdekt waar mijn ware passie ligt’

Doctoreren leek Sara, 26 en apotheker van opleiding, op het lijf geschreven. Maar tegen alle verwachtingen in haalde ze er minder voldoening uit dan gedacht. Bij Divergent leerde ze ontdekken waar haar ware passie ligt: communiceren en doceren over haar vakgebied.  


LEES MEER

Aanwerven van medewerkers met een arbeidsbeperking: een praktijkverhaal

Binnen het aanbod van Poolstok bundelen emino, Compaan en Divergent hun krachten en hun expertise in het kader van de ondersteuning van personen met een arbeidshandicap.


LEES MEER

Werken na een kankerbehandeling, hoe doe je dat?

Het werk hervatten tijdens of na een kankerbehandeling is een grote mijlpaal voor patiënten  Na een periode van langdurige afwezigheid en intens bezig zijn met herstel, is het voor velen zo belangrijk om terug een actieve rol in de maatschappij op te nemen


LEES MEER

Divergent stelt voor… Divergent Academy!

Divergent lanceert dit najaar 3 interactieve workshops waarin dieper wordt ingegaan op hoe je de motivatie en het welzijn van medewerkers kan versterken.


LEES MEER

Gianno (23, met autisme) is uitgegroeid tot een van onze betrouwbaarste medewerkers

Omdat Gianno (23) autisme heeft, was het niet evident voor hem een geschikte job te vinden. Op vraag van Divergent gaf Marije van Neck, supermarktmanager bij AH in Beveren, hem een kans om aan de slag te gaan in het warenhuis. Hij bloeide er open tot een betrouwbare medewerker die de klanten met plezier helpt en collega’s opleidt.


LEES MEER

Schrijf je in voor gratis E-course ‘Werkgeversbenadering’ voor arbeidsbemiddelaars

Binnen het ESF-project GO4Diversity werd een E-course werkgeversbenadering ontwikkeld voor consulenten die werkzoekenden met arbeidsbeperking begeleiden. Op een interactieve manier leert men werkgevers te benaderen en contacten onderhouden.


LEES MEER

Divergent versterkt digitale vaardigheden van werkzoekenden

Solliciteren in 2020 vraagt een digitale inspanning. Sinds de start van de Corona pandemie werd online solliciteren echter de norm.


LEES MEER

Bert: Ik snap nu beter wat me stress geeft

In de academische wereld voelt Bert* (37) zich als een vis in het water. Alleen: de lat ligt steeds hoger, en ook de druk om telkens weer op zoek te moeten gaan naar een nieuw project viel hem steeds zwaarder. Loopbaanbegeleiding bij Divergent hielp hem helder te zien in zijn situatie.


LEES MEER

Interview met Divergent Project Managers over ‘Open Hiring’ in ZigZagHR

In het juni-nummer van ZigZagHR verscheen een interview met Sophie en Birgit.


LEES MEER

Gemeente en OCMW Wetteren

Sinds 2018 zijn beide organisaties gefusioneerd en wenste de organisatie om een zorgzaam personeelsbeleid verder uit te bouwen en te ontwikkelen en in te zetten op een re-integratiebeleid. Dit is dan ook de reden waarom Divergent met Gemeente en OCMW Wetteren in contact kwam.


LEES MEER

EntityOne

EntityOne is een digitale Drupal studio en ondersteunt organisaties met strategisch webdesign, technische webontwikkeling en duurzame support in het flexibele Drupal CMS.


LEES MEER

ILVO

ILVO staat voor het ‘Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek en is een internationaal bekend, wetenschappelijk instituut van de Vlaamse overheid. Deze organisatie verricht multidisciplinair, baanbrekend en onafhankelijk onderzoek gericht op duurzame landbouw en visserij in economisch, ecologisch en maatschappelijk perspectief.


LEES MEER

Topcoach Lien

Door de individuele coaching versterk ik mensen in hun competenties, zodat ze hun loopbaan op (lange) termijn zelf in handen kunnen nemen.


LEES MEER

Twee medewerkers met kanker in mijn bedrijf

In minder dan één jaar tijd werden we bij Pilz tweemaal geconfronteerd met medewerkers die de diagnose kanker kregen. Dit was een zware klap, in de eerste plaats voor de betrokken medewerker, maar ook voor het team en de organisatie.


LEES MEER

Leren op de werkvloer, oftewel werkplekleren

Een echte werkvloer waar iemand de kans krijgt om competenties te ontwikkelen en werkervaring te verwerven.


LEES MEER

Het magazijn van het UZ is een ideale werkomgeving met veel structuur en weinig prikkels

In het Universitair Ziekenhuis van Gent werken 6000 personeelsleden en komen elke dag zo’n 3000 patiënten. Al deze mensen worden vanuit een groot ondergronds magazijn voorzien van materiaal.


LEES MEER

Na een zwaar ongeval kan Johan geen dierenarts meer worden

Johan zit in zijn laatste jaar dierengeneeskunde wanneer hij met een zware klap onder een tram terechtkomt. Zijn leven hangt maandenlang aan een zijden draadje. Hij herstelt, maar een deel van zijn geheugen en concentratievermogen komt niet meer terug.


LEES MEER

Wendy werkt zich op van poetsvrouw tot administratieve kracht

In een vorig leven werkte Wendy als poetshulp en verzorgende. Door een misvorming aan haar voet, moest ze op zoek naar zittend werk. Niet evident, zonder een hoger diploma. Ze klopte aan bij Divergent. Wisten zij hoe ze haar rentree kon maken op de arbeidsmarkt?


LEES MEER

Kurt gaat elke dag de strijd aan tegen de pijn – UGent

Hij straalt nog steeds als hij over zijn oude job praat. Meer dan 23 jaar werkte Kurt voor Bekaert in Aalter. Bij de laatste reorganisatie stond zijn naam op de lijst. Een goede technieker vindt gemakkelijk ander werk, maar niet als hij met chronische pijn kampt.


LEES MEER

Tessa is doof maar gaat vlot in gesprek met alle klanten en collega’s bij Colruyt

De 23-jarige Tessa is een pionier bij Colruyt. Ze is het eerste, dove meisje dat in een winkel staat. Niet als rekkenvuller of achter de schermen, maar in een prominente rol aan de kassa en tussen de klanten.


LEES MEER

Terug aan het werk met een hersenletsel – Filip en CM

Na een ernstig sportongeval, is Filip Ruys genoodzaakt om te stoppen als bouwkundig projectleider. Zijn hoofd duizelt.


LEES MEER

Ruben: Ik wil blijven werken, zo goed als mogelijk

De vraag van Ruben was meteen heel concreet, help me alsjeblieft om mijn deeltijdse tewerkstelling (20%) te behouden. Hij dacht dat z’n contract op het einde van dit schooljaar zou worden stopgezet.


LEES MEER

Lien: Ineens werd het me duidelijk

Toen ik meer dan tien jaar geleden als leerkracht lager onderwijs startte, had ik al een moeilijk traject achter de rug. Op 18-jarige leeftijd ontwikkelde ik een ernstige angst- en paniekstoornis die me in contact bracht met psychiaters, psychologen, dokters en osteopaten.


LEES MEER

Erich: one of the boys bij de gemeente Aalter

Erich is doof maar dankzij de gebarentaal van enkele collega’s ontpopt hij zich tot betrouwbare en enthousiaste medewerker. Wanneer de middagpauze erop zit krioelt het in het gemeentelijk magazijn.


LEES MEER

Preventief aan de slag tegen stress (WZC Sint-Vincentius Deinze)

Divergent begeleidde in 2019 vier pilootprojecten rond de primaire preventie van stress en burn-out. We werden door de Nationale Arbeidsraad (NAR) aangesteld om vier werkgevers te begeleiden.


LEES MEER

Al schrijvend ontdekt Simon zijn passie

De 37-jarige Simon leidt al 10 jaar samen met zijn vader en zus een KMO in de bouwsector in het Meetjesland. Toen hij destijds bij het bedrijf aansloot, wilde hij met zijn kennis en capaciteiten vooral zijn familie bijstaan.


LEES MEER

U bent werkgever of werknemer en wil op de hoogte blijven van onze succesverhalen en activiteiten?
Schrijf je dan nu in op onze nieuwsbrief.