Bert: ‘Ik snap nu beter wat me stress geeft’

In de academische wereld voelt Bert* (37) zich als een vis in het water. Alleen: de lat ligt steeds hoger, en ook de druk om telkens weer op zoek te moeten gaan naar een nieuw project viel hem steeds zwaarder. Loopbaanbegeleiding bij Divergent hielp hem helder te zien in zijn situatie.


LEES MEER

Interview met Divergent Project Managers over ‘Open Hiring’ in ZigZagHR

In het juni-nummer van ZigZagHR verscheen een interview met Sophie en Birgit.


LEES MEER

Kijk jij uit naar een nieuwe job?

Divergent combineert de voordelen van een grote organisatie (Universiteit Gent) met de dynamiek van een kleine jonge onderneming (Divergent). Bij Divergent kan je mee je job vorm geven, door opleiding, nieuwe projecten, je eigen job doelstellingen, inspelen op talenten en interesses etc.


LEES MEER

Gemeente en OCMW Wetteren

Sinds 2018 zijn beide organisaties gefusioneerd en wenste de organisatie om een zorgzaam personeelsbeleid verder uit te bouwen en te ontwikkelen en in te zetten op een re-integratiebeleid. Dit is dan ook de reden waarom Divergent met Gemeente en OCMW Wetteren in contact kwam.


LEES MEER

EntityOne

EntityOne is een digitale Drupal studio en ondersteunt organisaties met strategisch webdesign, technische webontwikkeling en duurzame support in het flexibele Drupal CMS.


LEES MEER

ILVO

ILVO staat voor het ‘Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek en is een internationaal bekend, wetenschappelijk instituut van de Vlaamse overheid. Deze organisatie verricht multidisciplinair, baanbrekend en onafhankelijk onderzoek gericht op duurzame landbouw en visserij in economisch, ecologisch en maatschappelijk perspectief.


LEES MEER

Topcoach Lien

Door de individuele coaching versterk ik mensen in hun competenties, zodat ze hun loopbaan op (lange) termijn zelf in handen kunnen nemen.


LEES MEER

Twee medewerkers met kanker in mijn bedrijf

In minder dan één jaar tijd werden we bij Pilz tweemaal geconfronteerd met medewerkers die de diagnose kanker kregen. Dit was een zware klap, in de eerste plaats voor de betrokken medewerker, maar ook voor het team en de organisatie.


LEES MEER

Leren op de werkvloer, oftewel werkplekleren

Een echte werkvloer waar iemand de kans krijgt om competenties te ontwikkelen en werkervaring te verwerven.


LEES MEER

Het magazijn van het UZ is een ideale werkomgeving met veel structuur en weinig prikkels

In het Universitair Ziekenhuis van Gent werken 6000 personeelsleden en komen elke dag zo’n 3000 patiënten. Al deze mensen worden vanuit een groot ondergronds magazijn voorzien van materiaal.


LEES MEER

Na een zwaar ongeval kan Johan geen dierenarts meer worden

Johan zit in zijn laatste jaar dierengeneeskunde wanneer hij met een zware klap onder een tram terechtkomt. Zijn leven hangt maandenlang aan een zijden draadje. Hij herstelt, maar een deel van zijn geheugen en concentratievermogen komt niet meer terug.


LEES MEER

Wendy werkt zich op van poetsvrouw tot administratieve kracht

In een vorig leven werkte Wendy als poetshulp en verzorgende. Door een misvorming aan haar voet, moest ze op zoek naar zittend werk. Niet evident, zonder een hoger diploma. Ze klopte aan bij Divergent. Wisten zij hoe ze haar rentree kon maken op de arbeidsmarkt?


LEES MEER

Kurt gaat elke dag de strijd aan tegen de pijn – UGent

Hij straalt nog steeds als hij over zijn oude job praat. Meer dan 23 jaar werkte Kurt voor Bekaert in Aalter. Bij de laatste reorganisatie stond zijn naam op de lijst. Een goede technieker vindt gemakkelijk ander werk, maar niet als hij met chronische pijn kampt.


LEES MEER

Tessa is doof maar gaat vlot in gesprek met alle klanten en collega’s bij Colruyt

De 23-jarige Tessa is een pionier bij Colruyt. Ze is het eerste, dove meisje dat in een winkel staat. Niet als rekkenvuller of achter de schermen, maar in een prominente rol aan de kassa en tussen de klanten.


LEES MEER

Terug aan het werk met een hersenletsel – Filip en CM

Na een ernstig sportongeval, is Filip Ruys genoodzaakt om te stoppen als bouwkundig projectleider. Zijn hoofd duizelt.


LEES MEER

Succesverhaal: het traject van Ruben en loopbaanbegeleider Sven

De vraag van Ruben was meteen heel concreet, help me alsjeblieft om mijn deeltijdse tewerkstelling (20%) te behouden. Hij dacht dat z’n contract op het einde van dit schooljaar zou worden stopgezet.


LEES MEER

Lien: ineens werd het allemaal duidelijk …

Toen ik meer dan tien jaar geleden als leerkracht lager onderwijs startte, had ik al een moeilijk traject achter de rug. Op 18-jarige leeftijd ontwikkelde ik een ernstige angst- en paniekstoornis die me in contact bracht met psychiaters, psychologen, dokters en osteopaten.


LEES MEER

Erich: one of the boys bij de gemeente Aalter

Erich is doof maar dankzij de gebarentaal van enkele collega’s ontpopt hij zich tot betrouwbare en enthousiaste medewerker. Wanneer de middagpauze erop zit krioelt het in het gemeentelijk magazijn.


LEES MEER

Preventief aan de slag tegen stress (WZC Sint-Vincentius Deinze)

Divergent begeleidde in 2019 vier pilootprojecten rond de primaire preventie van stress en burn-out. We werden door de Nationale Arbeidsraad (NAR) aangesteld om vier werkgevers te begeleiden.


LEES MEER

Al schrijvend ontdekt Simon zijn passie

De 37-jarige Simon leidt al 10 jaar samen met zijn vader en zus een KMO in de bouwsector in het Meetjesland. Toen hij destijds bij het bedrijf aansloot, wilde hij met zijn kennis en capaciteiten vooral zijn familie bijstaan.


LEES MEER