Ruben: Ik wil blijven werken, zo goed als mogelijk

De vraag van Ruben was meteen heel concreet: help me alsjeblieft om mijn deeltijdse tewerkstelling (20%) te behouden.
Hij dacht dat z’n contract op het einde van dit schooljaar zou worden stopgezet.

“Ik wil niet profiteren, ik wil blijven werken, zo goed als mogelijk”

Na een zwaar verkeersongeval en dito revalidatie werkt Ruben sinds begin dit jaar 2 halve dagen per week als redacteur aan de blogs van de website van een scholengroep.  Hij doet dat goed en met goesting. Dit is dus een verhaal van graag werken en dat ook nog eens met passie willen doen. Ruben is een fiere, knappe man, trots op z’n werk en op de bijdrage die hij levert. Dixit Ruben: “Ik wil niet profiteren, ik wil blijven werken, zo goed als mogelijk.”

Snel werd duidelijk dat de belangrijkste oorzaak van zijn probleem voortkwam uit een teveel aan goesting als je dit combineert met een lichaam dat na een zwaar ongeval frequent ‘stop’ zegt, wegens te weinig energie voor de opdracht die toch wel wat concentratie vergt.

Onze primaire focus lag dus op het (zelf en zonder hulp van derden) leren stellen van grenzen. Ik besefte snel dat de mate waarin we succesvol konden zijn volledig afhing van een bewuste keuze voor duurzaam slim energiemanagement, en de match zoeken en vinden tussen inspanning en noodzakelijke rust.

En hoe hebben we dit nu samen tot een goed einde gebracht …

Omdat Ruben me tijdens het kennismakingsgesprek vertelde dat kiezen voor ontspanning voor hem soms moeilijk lukt gingen we voor al onze gesprekken de buitenlucht opzoeken en een stukje wandelen.  Bovendien beperkten we de gesprekken telkens tot maximaal 1u. ‘Leading by example’ noemen ze zoiets.

Ruben vond het super en het leek hem geen moeite te kosten om 1u goed te focussen tijdens het wandelen, en kunnen focussen was belangrijk want de tijd was beperkt. En geloof me, Ruben was na 1u echt moe, maar telkens klaar voor een volgende stap.

Er werden afspraken gemaakt om meer te gaan praten over wat het hem moeilijk maakt en hij ging extra focussen op z’n rol binnen zijn gezin. Hij leerde zichzelf om de tijd in zijn voordeel te gebruiken en leerde stop te zeggen aan zichzelf. Hij nam nu écht de controle, nu meer dan vroeger toen hij dacht de controle te nemen door extra hard te werken maar net daar zat de denkfout.  En het gesprek aangaan over wat je beperkt en de frustratie die daarbij past is nooit makkelijk, moeilijk zelfs, en ook wij hadden zo’n gesprekken. Maar het heeft Ruben goed gedaan.

We spraken over Rubens jonge gezin en de impact van z’n keuze om (bewust-onbewust) grenzen te overschrijden.  We hadden het ook over de bezorgdheid van z’n partner, en zijn liefde voor haar en over de dochter die opgroeit en die een papa nodig heeft die wakker blijft en goedgezind door het leven gaat.

We spraken ook over de beperkte actieradius van een donkerrode Tesla en legden zo de link met het maken van slimme energiekeuzes.  Kleine interventies, eerlijke gesprekken en wat vertrouwen in de coach resulteerden in een mailbericht dd. 17 juni dat ik graag integraal met jullie deel …

Goeiemiddag Sven
Zoals afgesproken hierbij een update, en het is er eentje met goed nieuws
😊Mijn contract wordt voor minstens het volledige volgende academiejaar verlengd en het is goed voor 25%, 5% meer dan nu dus. Concreet betekent dat dat ik op dinsdag en donderdag ga werken van 9u30 tot 14u30 (i.p.v. 13u30 nu) vanaf 1 september. Die extra 5% komt uit een vast contingent en daardoor is de kans op verlenging achteraf veel groter. Allemaal heel fijn nieuws dus 😊

Daarom wil ik je nu al uitdrukkelijk bedanken voor de begeleiding en de tijd die je in mij geïnvesteerd hebt.
Ons doel, op een verantwoorde manier aan de slag blijven, lijkt mij meer dan geslaagd
😉

Beste groet
Ruben

Ik heb in ons laatste gesprek met Ruben de afspraak gemaakt om in oktober samen nog eens te bekijken of de extra toegekende 5% correct bewaakt blijft, zijnde om 14u30 gaan de spreekwoordelijke boeken toe!

De bal ligt in zijn kamp, maar ik heb er vertrouwen in.
Ruben is er klaar voor!

Loopbaanbegeleiding: verbind je talent, werk en gezondheid
Stel jij je ook vragen over je job? Wil je meer inzicht in je loopbaan? Breng je talenten in kaart en ontdek jouw potentieel, door samen met onze loopbaancoaches op een objectieve manier je werk onder de loep te nemen. Onze coaches werken vertrouwelijk en volledig op maat in Oost-Vlaanderen. Maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek in jouw buurt.