Said is doof en werd de ‘beste magazijnier ooit’ van Atom

Een jaar geleden trad Said in dienst bij Atom als magazijnier. Omdat Said doof is, krijgt zijn werkgever een aanzienlijke financiële tegemoetkoming. Maar dat is niet de belangrijkste reden waarom Tom Vanneste zo tevreden is met zijn werknemer: ‘De inzet en toewijding van Said, die vind je maar zelden meer bij werknemers vandaag.’

Bij Atom, een bedrijf dat zonnepanelen, warmtepompen en laadpalen installeert, werken maar liefst drie collega’s die doof zijn. Dat komt zo. ‘Begin 2019 had ik een tekort aan uitvoerende krachten’, vertelt zaakvoerder Tom Vanneste. ‘Ik besloot twee mensen op gesprek te laten komen die mij hadden aangeschreven. Uiteindelijk kwamen er niet twee, maar drie personen opdagen. Sammy en Sander zijn doof, en ze hadden een tolk Gebarentaal meegenomen.’

Stille ochtenden

Ik was wat verrast, maar het feit dat Sander en Sammy doof zijn, leek me geen onoverkomelijk probleem. Het was duidelijk dat Sammy en Sander veel ervaring hadden met het installeren van zonnepanelen. Van dan af zijn we gaan samenwerken, en die samenwerking verloopt verrassend vlot. Als er al eens communicatieproblemen opduiken, vangen we die op aan de hand van Whatsapp. Via de app kunnen we teksten, filmpjes of foto’s naar elkaar doorsturen. Of we maken gebruik van de afstandstolk. Sammy en Sander maken via Facetime duidelijk aan de tolk wat ze willen zeggen, waarna de tolk mij opbelt. “Hallo, met Sammy”, hoor ik dan een vrouwenstem zeggen aan de telefoon (lacht).

Aan de hand van die hulpmiddelen hebben we al behoorlijk complexe problemen kunnen oplossen op de werf. Ook onze klanten zijn tevreden. Vorig jaar nog vertelde een klant mij hoe aangenaam ze het vindt om zonnepanelen te laten installeren door Sammy en Sander. Ze laten de radio niet keihard door de boxen knallen van ’s morgens vroeg, zoals veel andere werkmannen.

Financiële ondersteuning

Een tijdje later hadden we ook een nieuwe magazijnier nodig’, gaat Tom verder. ‘Er waren al heel wat kandidaten de revue gepasseerd, maar niemand leek ons geschikt. Sammy stelde voor om te polsen of er in de dovengemeenschap geïnteresseerden waren. Omdat de samenwerking met Sammy en Sander zo vlot liep, stond ik daar zeker voor open. Zo ben ik in contact gekomen met Said en met Ingmar, zijn begeleider bij Divergent.

Said is een week stage komen lopen. Die stage is heel positief verlopen, en Ingmar heeft meteen een individuele beroepsopleiding (IBO+) opgestart. Said moest namelijk nog competenties leren.’ Er moesten ook nog een paar praktische problemen worden opgelost. ‘In overleg met Ingmar hebben we bluelights laten aanbrengen boven op de heftruck. Die waarschuwen Said, die de heftruck niet hoort aankomen, dat het voertuig zijn richting uitrijdt. De bel van de poort – Said moet ook soms de goederen ontvangen – is dan weer gekoppeld aan een toestel dat geluid omzet in trillingen en dat Said bij zich houdt.

Toewijding en gedrevenheid

Omdat Said doof is, heb ik als werkgever recht op een financiële ondersteuning’, legt Tom uit. ‘Daarnaast kreeg ik ook nog een korting op de bedrijfsvoorheffing. De aanpassingen die we moesten uitvoeren om Said te werk te kunnen stellen, werden nog eens apart vergoed. Je moet wel een hoop forumlieren en aanvragen invullen om alles goedgekeurd te krijgen, maar Ingmar heeft ons door de hele papierwinkel heen geloodst.’

De financiële voordelen die Tom geniet door Said te werk te stellen zijn aanzienlijk. Toch is dat niet de belangrijkste reden waarom hij uiterst tevreden is over zijn werknemer. ‘Said is echt de beste magazijnier die we ooit hebben gehad. Hij is ontzettend gemotiveerd, en neemt vaak zelf initiatief. Ik ben echt supertevreden over hem. De toewijding en de gedrevenheid van Said, die vind je vandaag nog maar heel zelden op de arbeidsmarkt.

Waardering

Ook voor Said zelf is de job een schot in de roos. ‘Ik ben ontzettend blij met deze baan. Ik voel me gewaardeerd, en het werk is heel afwisselend. De tijd vliegt voorbij! Heel fijn is ook dat er hier nog mensen werken die doof zijn. Dat maakt het voor mij een stukje makkelijker om te communiceren. Al heb ik ook een goed contact met andere werknemers. Ophelia bijvoorbeeld kent maar een paar letters in Gebarentaal, maar we slagen er toch vaak in hele verhalen te vertellen aan elkaar, en we maken veel plezier.’

Het moeilijkste aan de job was de vele verschillende panelen en onderdelen leren kennen. Als je niet hoort, vang je die woorden niet zo vaak op en duurt het langer voor je ermee vertrouwd bent. Maar intussen is dat helemaal in orde gekomen. Ik hoop dat ik hier nog heel lang kan blijven!

Arbeidsconsulent Ingmar

Ik heb Said leren kennen als een enthousiaste man van Marokkaanse origine die al heel lang met zijn gezin in België woont. Hij is naar ons doorverwezen via het Gespecialiseerd Team Bemiddeling (GTB) van de VDAB. Hij had gewerkt als klusjesman in een school in Wetteren, maar daar hadden ze hem na een herstructurering moeten laten gaan.

Een geschikte job vinden voor Said lag door zijn gehoorbeperking niet voor de hand. Via Sammy, die hij kende uit de dovengemeenschap, kwam hij te weten dat Atom een magazijnier zocht. Samen met Elke, de tolk Gebarentaal van het GTB, zijn we op gesprek gegaan bij zaakvoerder Tom Vanneste. Tom wou Said zeker een kans geven. Hij merkte meteen hoe gemotiveerd hij was.

Tijdens de stage was al snel duidelijk dat de job Said zou liggen, en ik heb Atom ondersteund in de aanvraag van een Individuele Beroepsopleiding voor kwetsbare mensen (IBO+) bij de VDAB. Na een paar aanpassingen kon Said aan de slag. Ook de opleiding verliep heel vlot, en na drie maanden kreeg Said een vast contract bij Atom. Een fantastisch succesverhaal!