Door zelfinzicht vond Jasmine haar motivatie terug

Na haar doctoraat in de biotechnologie, waarbij ze onderzoek mocht voeren naar biomolecules, nam Jasmine* een job aan als informatica-analyste. Was dat wel een job die bij haar paste, vroeg ze zich af. Divergent hielp haar meer inzicht te krijgen in zichzelf, en zo haar drive terug te vinden.  

Je bent nauwelijks 30 jaar en je staat aan het begin van je carrière. Vanwaar je nood aan loopbaanbegeleiding?

Jasmine: ‘Dat zit zo: voor mijn doctoraat in de biotechnologie mocht ik onderzoek voeren naar biologisch geproduceerde en milieuvriendelijke molecules. Dat was zowat mijn droomjob. Ik hou van labowerk, en vooral van het gevoel dat je de wereld mee help veranderen.

‘Na mijn doctoraat wou ik graag nog wetenschappelijk onderzoek doen. Maar dat betekende als postdoc weer jarenlang knokken voor beursgeld. Die financiële onzekerheid was ik na vier jaar doctoreren een beetje moe. Daarom heb ik een job aangenomen als informatica-analyste. Het is mijn taak om een analyseplatform op poten te zetten. Geen onbekend terrein voor mij, want voor mijn doctoraat heb ik een programma geschreven om dataverwerking te automatiseren.’

‘Mijn huidige job geeft me meer financiële zekerheid, maar in het begin twijfelde ik sterk of computerwerk wel iets voor mij was. En was ik wel bereid om het idee op te geven dat mijn onderzoek mee het verschil zou kunnen maken?’

Hoe ben je dan op het idee gekomen om je te laten coachen door Divergent?

Jasmine: ‘Een collega had me over loopbaanbegeleiding verteld, en over de cheques die je daarvoor kunt aanvragen. Het idee om zo’n begeleiding uit te proberen is beginnen te rijpen in mijn hoofd. Ik ben dan alle aanbieders gaan vergelijken met elkaar. Mijn keuze viel op Divergent, omdat jullie ervaring hebben met professionals uit de academische wereld.’

Was het een grote drempel voor jou om hulp te zoeken?

Jasmine: ‘Ja, heel erg. Normaal gezien lukt het me altijd om problemen te analyseren en op die manier tot een oplossing te komen. Het frustreerde me enorm dat ik daar nu niet in slaagde. Toegeven aan mezelf dat ik hulp kon gebruiken, was heel moeilijk voor mij. Na lang wikken heb ik toch de stap gezet, en daar ben ik nu wel heel blij om.’

Hoe heeft Divergent jou kunnen helpen?

Jasmine: ‘Om te beginnen waren de gesprekken met loopbaancoach Line heel verhelderend. Ze heeft me de ogen geopend voor de positieve aspecten van mijn job. Ik had de neiging mij blind te staren op de minder leuke kanten.’

‘Line gaf me ook veel verschillende opdrachten, zoals de 360 graden-oefening. Daarbij vraag je aan collega’s en mensen die dicht bij jou staan om heel eerlijk te zeggen wat je sterke en minder sterke punten zijn. Een eye-opener, net als vragenlijsten. Onbewust ging ik er vanuit dat iedereen min of meer op dezelfde manier in elkaar zit. Alleen al door de vragen te lezen besefte ik dat dat niet het geval is.’

Wat heb je bijgeleerd over jezelf?

Jasmine: ‘Dat ik heel analytisch ben. Ik maak lijstjes voor letterlijk alles. Zodra iemand over een probleem vertelt, maak ik al plannen in mijn hoofd om het probleem op te lossen (lacht). Ik ben ook heel zelfstandig, heb een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en geef niet snel op. Aan de andere kant ben ik ook onrustig en heb ik een grote nood aan structuur.’

‘Die behoefte aan rust maakt dat ik moeilijk kan omgaan met financiële onzekerheid. Ik hou van de avontuurlijke kant van labo-onderzoek, maar de nood aan structuur weegt zwaarder door voor mij.’

Welke impact had de begeleiding op je loopbaan?

Jasmine: ‘Ik ben niet veranderd van job, maar ik kijk nu op een andere manier naar mijn werk. Ook al voer ik zelf geen onderzoek uit als laborant, ik help wel andere mensen bij hun research. En ik blijf interessante problemen oplossen – puzzels oplossen, noem ik het soms.’

‘Ik geniet nu ook meer van de voordelen van mijn baan: mijn leidinggevende vertrouwt en waardeert mij, en ik heb zekerheid. Bovendien zijn de randvoorwaarden bij mijn werkgever niet onbelangrijk. Ik krijg een mooi loon en ik kan fietsen naar het werk. Dat fietstochtje is iets waar ik elke dag naar uitkijk.’

Voel je je nu 100% op je plaats in je job?

Jasmine: ‘Ik heb leren aanvaarden dat een baan nooit 100% een droomjob is. Ik heb me er ook bij neergelegd dat ik de wereld wellicht niet zal redden (lacht). Maar belangrijker nog is dat ik, onder impuls van Line, het gesprek ben aangegaan met mijn leidinggevende. Ik had het soms moeilijk met het feit dat ze aan micromanagement doet. Sinds ons gesprek krijg ik meer vrijheid en kan ik me beter concentreren op mijn kerntaken.’

Ben je alles bij elkaar tevreden over de loopbaanbegeleiding?

Jasmine: ‘Absoluut. Had ik deze stap niet gezet, dan zat ik binnen tien jaar misschien nog op dezelfde plek, maar was ik wellicht gefrustreerd zonder zelf goed te weten waarom precies.’

‘Ik heb ook veel over mezelf geleerd. Dingen die ik niet alleen op de werkvloer, maar ook in mijn persoonlijke leven kan toepassen. Ik begrijp nu beter mijn nood aan structuur. Het resultaat is dat ik een woning heb gekocht. Een stek hebben die helemaal van mij is, geeft me de rust die ik nodig had.’

* Omwille van de privacy koos de klant voor een schuilnaam

Loopbaancoach Line

‘Jasmine twijfelde heel erg of haar huidige job wel echt iets voor haar was, en of ze niet naar haar oorspronkelijke passie moest terugkeren: onderzoek doen rond biomolecules. Ze had nood aan zelfinzicht en zelfzekerheid om knopen door te hakken.’

‘In totaal hadden we vier sessies nodig om de dingen helder te krijgen. Tijdens de eerste sessie zei Jasmine dat ze een plan wou opmaken om haar loopbaan uit te stippelen tot aan haar pensioen. Haar doel was ergens in uitblinken, en daar naartoe werken. Ik beloofde haar te helpen bij dat plan. Maar door de inzichten die ze verwierf tijdens de loopbaanbegeleiding, had ze uiteindelijk helemaal geen behoefte meer aan zo’n plan.’

‘Door onze gesprekken bleek ook dat bio-informaticus worden geen doel op zich was voor Jasmine, maar het kon wel een middel zijn om haar doel te bereiken: de wereld vooruithelpen. Een ander belangrijk resultaat is dat Jasmine het gesprek is aangegaan met haar leidinggevende. Door de betere verstandhouding die daaruit is voortgevloeid, kan ze nu echt openbloeien in haar job.’