De wereld van collega Tine

Maandagochtend 7u. De wekker (in de vorm van een luide 4-jarige Lou en een slaperige 6-jarige Flo) gaat. We schieten uit de startblokken. Kinderen aankleden, bedjes opmaken, tafel dekken, douchen, samen ontbijten, tanden poetsen en de deur uit. Mijn man zet de kinderen af op school, ik neem een koffie en water en vertrek naar mijn werkplek. De slaapkamer van mijn jongste dochter fungeert sinds het corona tijdperk als kantoor, met zicht op de tuin die we in de lockdown hebben aangelegd.

Gewoontegetrouw begin ik mijn dag met het checken van mijn agenda en mailbox. Goed nieuws, deze voormiddag hebben we teamoverleg HOA en zie ik dus – digitaal – mijn collega’s terug. We bespreken de nieuwigheden van het project waar we samen aan werken, leggen enkele cases aan elkaar voor en slaan een babbeltje.

Ik moet het overleg iets vroeger verlaten om naar het volgende overleg te ‘gaan’. Gelukkig moet ik me niet echt verplaatsen. Ook met het team van TWE bespreken we het nieuws van de dag en enkele cases van de cliënten die we begeleiden.

In de namiddag staan nog 2 individuele coaching gesprekken via Microsoft Teams ingepland. De ene cliënte, heeft een internship voor een jaar aangenomen in Italië en vertrekt eind mei.  We bespreken de volgende stappen en de verhuis. De andere cliënte is in gesprek met 3 potentiële werkgevers voor een stageplaats. We bereiden de sollicitatiegesprekken samen voor.

Dinsdagochtend staat er een kruisbestuivingsoverleg gepland met de bemiddelaars van de VDAB.
Zij schatten in of een werkzoekende gebaat is bij het volgen van een intensief begeleidingstraject bij Divergent of niet. Het is een boeiende voormiddag: Diverse inzichten worden met elkaar gedeeld en dergelijke momenten helpen ons om ons beter in te leven wat  de job van iedereen rond de digitale tafel precies inhoudt.

Voor de middag bel ik nog 2 werkende cliënten op. Bij beiden verloopt de tewerkstelling vlot, positief nieuws!

Tijdens de middag schuif ik samen met mijn man aan tafel, vervolgens doen we  een wandelingetje rond het meer in de buurt om energie te tanken. Geen overbodige luxe in deze tijden van hoofdzakelijk telewerk. Na de middag staan er nog 2 coaching gesprekken en een administratieve  inhaalbeweging gepland. Klaar met de werkdag en tijd voor een bezoekje bij de oogarts met mijn jongste dochter.

Na mijn vrije dag op woensdag waar huishoudelijk werk, maar vooral quality time met mijn dochters bovenaan het lijstje prijkt, fiets ik op donderdag goedgeluimd naar het  kantoor in Gent (eindelijk nog eens fietsen!). Er staat een kennismakingsgesprek gepland met 2 nieuwe mensen  die doorverwezen zijn door VDAB naar ons project voor hoogopgeleide anderstaligen. Ik kom te weten wat hun doel is op korte en lange termijn, welke weg ze al hebben afgelegd, wat hun struikelblokken zijn en waar ik hulp en ondersteuning kan bieden.

’s Middags vergezel ik enkele collega’s op veilige afstand rond de tafel voor de lunch. We worden verwend door collega Gauthier die ons af en toe verrast met een verse kom soep. Na de middag bel ik enkele bedrijven op die ik eerder per mail contacteerde om na te gaan of ze op zoek zijn naar extra personeel voor stages of vaste aanwervingen. Jackpot! Mijn cliënte F. mag op gesprek voor een mogelijke stage als laborante.

Er volgt nog een coachingsgesprek met een cliënt die me vertelt dat hij een job heeft aangenomen bij de universiteit van Denemarken. Hij verhuist dus binnenkort met zijn gezin en dat brengt toch wel wat aanpassingen met zich mee. We bespreken wat er allemaal geregeld dient te worden voor de verhuis. Ik fiets tevreden terug naar Destelbergen.

Op vrijdag staan er in de voormiddag 2 coachingsgesprekken én een overleg met mijn ‘metekindje’, collega Eva gepland. Maar vrijdag betekent bij ons thuis ook ‘Vettige Vrijdag’: Mijn man en ik rijden ’s middags naar de Mc Donalds voor een gezellige lunch op de parking van de Aveve.

De namiddag heeft nog een energiegever in petto! Een overleg met mijn collega’s Sophie, Isabel en Steven voor het nieuwe project Open Hiring. In dit project waar mensen een job kunnen verwerven zónder sollicitatiegesprek, mogen Steven en ik als jobcoach aantreden. Volgende week worden de vacatures op de website geplaatst, spannend! Ik sluit de werkweek af met een doorloop van mijn mailbox, doe enkele telefoontjes en stuur een paar voorstellingen van cliënten uit naar potentiële werkgevers/stageplaatsen.

Ik bekijk nog snel even de agenda voor volgende week en zie dat ik dinsdag een workshop ‘solliciteren en netwerken’ geef aan een tiental werkzoekenden. Yes, daar heb ik al zin in!

Maar nu: laptop dicht, kinderen oppikken en tijd voor een apérootje met de buren op onze oprit. 😊
Santé!