De wereld van collega Lies

Maandagmorgen 7u45, de wekker gaat. Corona heeft toch één voordeel denk ik bij mezelf: net wat meer nachtrust.

Deze maand is niet enkel alcoholvrij maar ook mijn “gezonde maand”.
Op maandagochtend mag ik de weegschaal op om het resultaat te zien.
Vandaag is dat – 1kg, instant motivatie om de week te beginnen!

Nog een motivatie: deze ochtend zie ik mijn collega’s terug. Elke maandag om 9u is het overleg van ons team HR Consulting & Training, een moment waar ik als coördinator steeds naar uitkijk, het enige moment van de week waarop we met het team samen zijn. We starten met een check-in, zoals we ook in trainingen bij onze klanten doen. Ook al is het momenteel via MS Teams, het is fijn om iedereen te zien, te horen hoe het gaat en de nieuwtjes met elkaar te delen.

Het is een goed gevulde dag: samen met collega Eva leg ik de laatste hand aan een workshop die we de volgende dag bij een klant zullen geven. De workshop is voor leidinggevenden en gaat over rollen en verwachtingen. De organisatie waar we dit geven gaat door een transitie, waardoor de functie van de leidinggevenden verandert. Dat is spannend voor hen. Eva en ik hebben een nieuwe methodiek uitgewerkt om op een interactieve manier aan de slag te gaan met de nieuwe functieomschrijving en inzicht te krijgen in de verandering. We laten elke leidinggevende visueel aangeven in welke 3 gedragscompetenties ze al sterk zijn en in welke 3 ze nog het meest kunnen groeien. Vervolgens worden tips gedeeld om samen nog sterker te worden. Benieuwd hoe ze onze methodiek zullen ervaren! In de namiddag bespreken we op het kernteam de strategische uitdagingen van Divergent.

De volgende dag is het zover. Spannend! De workshop verloopt vlot, de groep is enthousiast, communiceert duidelijk en engageert zich voor onze methodiek. Bij de check-out krijgen we mooie reacties. Hoewel men er een beetje tegenop had gezien, is het heel goed meegevallen en zijn ze blij met het resultaat.  Men vond het een goede aanpak, zal het visuele resultaat zeker meenemen, heeft elkaar beter leren kennen en voelt zich meer verbonden met elkaar. Echt blij word ik ervan! Een tevreden klant die een verschil ervaart door ons werk.

In de rest van de week volgen nog meer workshops, coachings, en afstemming met collega’s. Op vrijdag is het de laatste dag van de opleiding ‘Teamcoaching’ die ik zelf volg. Ik vind het belangrijk om mijn eigen expertise aan te scherpen. Elke deelnemer brengt een presentatie van het groeiproces dat hij/zij heeft doorgemaakt. Voor mij is het een intens traject geweest, met heel wat shifts die mij in beweging hebben gebracht. Van ongeduld naar ruimte geven, van alles zelf willen oplossen naar loslaten, van voor iedereen goed willen doen naar het team als eenheid versterken, van twijfel naar vertrouwen, van kijken naar wat er niet is naar kijken naar wat er wel is, van alles laten binnenkomen naar grenzen stellen, van zaken laten passeren naar opkomen voor mezelf. Ik kies ervoor om deze shifts aan de hand van muziek te brengen. Muziek kan voor mij, zeker in deze tijd, heel krachtig zijn om op moeilijke momenten een positieve shift te brengen.

Moe maar voldaan sluit ik de week af en kijk ik uit naar een energiegevend wandelweekend!