De wereld van collega Cindy

Om 07u30 gaat de wekker, tijd voor een nieuwe werkdag! Terwijl ik het nieuws kijk, geniet ik van een goed gevulde kom met yoghurt, muesli en fruit. Nog even opfrissen en we zijn klaar om er in te vliegen!

Om 08u45 begroet onze collega van het onthaal mij met een enthousiaste “goede morgen”. Ik neem een kop verse koffie en installeer me in een van de kantoortjes. Eerst even snel door de mails lopen en de meest dringende zaken beantwoorden. Daarna bereid ik me voor op de coaching van een cliënte met autisme die net een stage heeft afgerond als winkelmedewerkster. Het is een emotioneel gesprek waarbij traantjes vloeien. Na ruimte voor haar emotie, focussen we opnieuw op het gestelde doel: een betaalde job. We kijken welke ervaringen ze kan meenemen uit de stage en bepalen welke volgende stappen we ondernemen. Gemotiveerd om opnieuw te solliciteren wandelt ze buiten. Ik werk de administratie van de coaching af en leg een paar contacten.

Vervolgens zit ik samen voor overleg met één van onze collega’s voor logistiek, administratie en IT. We bekijken samen de mogelijkheden van een nieuw computersysteem. Wat zijn voor- en nadelen? Welke elementen zijn nog onduidelijk? Zijn we klaar om over te schakelen naar dit nieuwe systeem?  Tot slot overlopen we enkele lopende zaken: communicatie op de website voor een infoavond, ontwerp van een sticker voor een communicatieactie met werkgevers, …

12u15 lunch time! Aangezien we flexibel telewerken is het vaak een verrassing wie we op kantoor treffen. We praten bij over vakantie, hobby’s, etc. Na een goeie 30 min bijkletsen ben ik helemaal ontspannen en klaar voor de namiddag.

Opnieuw start ik met een snelle vlucht door mijn mailbox. Om 13u30 heb ik examen voor het behalen van mijn coach accreditatie bij de International Coach Federation. Spannend ! De coaching verloopt goed en ook de presentatie van het theoretisch deel gaat vlot. Ik krijg kort feedback en ze laten me weten dat ik vanavond al nieuws krijg over het resultaat. Even de stress afschudden met een glaasje water en een korte wandeling.

Om 15u30 heb ik overleg met een medewerkster van “Hack Your Future”, een organisatie die nieuwkomers in België op weg helpt met opleidingen voor IT-programmatie. Ze geeft mij uitleg over hun organisatie en werking, ik informeer haar over de werking van ons project voor Hoger Opgeleide Anderstaligen. We bekijken waar er mogelijkheden zijn om elkaar te versterken of door te verwijzen.

Om 16u30 rij ik huiswaarts. Ik ben nu in het derde trimester van mijn zwangerschap, wat samengaat met de nodige vermoeidheid. Tijd voor een power nap! Ik ben dankbaar dat ik mijn werktijd flexibel kan indelen en op die manier zo productief mogelijk kan werken, tegelijkertijd kan ik rekening houden met mijn eigen noden. Divergent maakt werk van “werkbaar werk” voor anderen, maar ook in de eigen organisatie. Mijn werkdag zit er nog niet op, dus na mijn dutje werk ik nog wat administratieve zaken af. De opvolging van een verzekeringsdossier, een communicatie actie met een partner organisatie, mailing rond de opstart van een mentoren-project voor anderstaligen, …

Ik lees tenslotte nog een artikel van Prof. Stijn Baert over discriminatie op de Gentse arbeidsmarkt terwijl ik toch met de nodige zenuwen wacht op mijn resultaten van het ICF. Dan komt het verlossende telefoontje: proficiat mevrouw, u bent geslaagd! YES!  Mijn man schenkt me een (alcoholvrij) drankje uit om te vieren. Moe maar voldaan plof ik in de zetel. Benieuwd wat morgen weer brengt …